Tači: Kleveta, pretnja i ucena da je Pacoli sa mnom ušao na Kosovo

Vesti 29. apr 202019:25 > 23:30
Podeli:
Izvor: N1

Vršilac dužnosti ministra unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja je nagovestio da postoje indikacije da je predsednik Kosova Hašim Tači nezakonito na Kosovo uveo lidera Alijanse novo Kosovo i poslanika Skupštine Kosova Bedžeta Pacolija. Predsednik Kosova izjavio je da je to "ordinarna kleveta, pretnja i ucena".

„Ako Svečlju i Kurtija interesuje moja lokacija, ja sam kući. Pozivam ih da ne stvaraju konfuziju i govore gluposti, kao i da ne prete ljudima iz politike niti poslanicima, u ovom slučaju niti Pacoliju“, kazao je Tači u dirketnom telefonskom uključivanju u emisiju TV Dukađini.

On je naveo da je za ministra i njegovog šefa, kao i celokupno kriminalno udrženje, „njegova lokacija kod kuće“.

Svečlja je, na konferenciji za novinare, izjavio da je predsednik Kosova Hašim Tači sinoć pogazio državni protokol kada je bez najave protokolu, kako je to predviđeno zakonom, otputovao za Albaniju.

„Ukoliko se utvrdi da je sa njim na Kosovo ušao i lider Alijanse novo Kosovo, Bedžet Pacoli policija preduzeti mere prema lideru ANK koji je i poslanik Skupštine Kosova“, rekao je Svečlja.

On je rekao da predsednik Kosova treba da kaže zašto je pogazio državni protokol, time što nije o svom kretanju obavestio državni protokol i Ministarstvo inostranih poslova, dok je od Pacolija zatražio da odmah objavi gde se trenutno nalazi.

„Državi ne pomaže ni jedno delo koje dovodi u pitanje javni red i posebno javno zdravlje. Sinoć sam informisan od strane Granične policije Kosova da je predsednik Kosova prošao državnu granicu sa Albanijom nešto pre 18 sati i da se vratio posle 19.00 časova. Kada je pratnja predsednika zaustavljena je konstatovano da je u drugim kolima predsednik koji je sedeo na prvom sedištu, uprkos protokolu“, kazao je Svečlja i dodao da zbog tamnih stakala na vozilu policija nije mogla da utvrdi dali je bilo neke druge osobe u kolima u kojima se nalazio predsednik.

„Želim da objasnim da do sada nemamo potvrdu da je Pacoli bio u društvu Tačija, ali ukoliko taj scenario bude potvrđen onda će to minirati Republiku Kosovo i predstavljalo bi nepoštovanje organa reda“, kazao je Svečlja.

Na Kosovu je povratak Pacolija iz Lugana poprimio razmere afere, jer je prekjuče najavio povratak na Kosovo za šta je dobio dozvolu, koju je zatim otkazao zbog zahteva Ministarstva zdravlja da i on treba da se podvrgne karantini nakon povratka na Kosovo.

Posle mnogo objava na fejsbuku Pacoli je sinoć avionom otputovao za Tiranu, gde se, prema rečima njegovih savetnika, i danas nalazi.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.