Komšije s Dorćola: Radovi intenzivirani u vanrednom stanju, tražimo inspekciju

Vesti 29. apr. 202018:46 > 18:47
Podeli:
Izvor: Printscreen

Tvrditi da će građani koji su protestovali zbog izgradnje trolejbuske mreže a Dorćolu proširiti zarazu koronavirusom je "degutantno", rekao je predstavnik te grupe građana Vuk Tapušković, komentarišući navode Vladimira Đukanovića iz SNS. On je rekao i da je protest sinoć pokrenut spontano jer su izvođali razbijali beton tokom večernjih sati i perioda zabrane kretanja.

Grupa ljudi okupljena oko udruženja „Komšije sa Dorćola“ okupila se juče na uglu ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja protestujući zbog izgradnje trolejbuske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja. Na licu mesta bilo je i nekoliko policijskih vozila. Niko od građana nije priveden, ali su ih policajci snimali.

POVEZANE VESTI

 Vladimir Đukanović rekao je danas u Skupštini da oni koji su protestovali svi treba da odgovaraju, da se ne dopusti da neko okuplja ljude usred policijskog časa i možda proširi zarazu.

„To su degutantni komentari, s obzirom na to da su radnici tu rade mesecima bez maski, rukavica, bez distance, ako je neko mogao nekoga da zarazi, to su oni“, kazao je.

Tapušković je naveo da je sinoć situacija kulminirala.

„Desetak policijskih kola, marice, bageri, velika tenzija, da dođe do toga da narod spontano siđe na ulicu i rizikuje da bude priveden i dobije kazne – možete da zamislite dokle je ovde došlo“, kazao je.

Policajci su stajali, kako je rekao, na distanci, nisu nikoga privodili i legitimisali. „I oni znaju da se radi o bahaćenju privatnih građevinskih firmi koje razbijaju beton u deset, jedanaest uveče u naseljenom kraju, i da toga nije bilo – ne bi do ovoga došlo. Ali tako je kako je, došlo je do vrlo napete komunikacije između nas i tih investirora i izvođača“, dodaje.

Direkcija za zemljište je izdala izjavu gde se na vrlo „ciničan način obratila“, rekao je Tapušković, navodeći da će „zbog naše bezbednosti da obustave radove do kraja vanrednog stanja“.

Kako je objasnio, radovi u tom kraju traju od jeseni, ali su se intenzivirali od uvođenja vanrednog stanja. „Rade kasno noću i vikendom, to je kulminiralo uveče kad su počeli da razbijaju beton u našoj ulici – to nikome pri zdravom razumu ne bi palo na pamet“, istakao je.

Tapušković je rekao da građani apeluju opet da na teren izađe građevinska inspekcija i da vidi činjenično stanje.

„Molimo ih od novembra, ali oni to ne čine, želimo da se proveri o čemu se ovde radi. Za spoljni deo trase su bili odbijeni pre mesec dana, pa su radovi nastavljeni još većim intenzitetom… Čini se da hoće da završe što pre dok je na snazi vanredno stanje, da ne bi mogao niko da se protivi i žali“, zaključio je.