Direkcija: Obustavljaju se radovi na Dorćolu dok se ne ukine vanredno stanje

Vesti 29. apr 202018:06 > 18:11
N1

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda najavila je da će radovi na saobraćajnoj infrastrukturi u Venizelisovoj i Ulici Žorža Klemansoa biti obustavljeni do ukidanja vanrednog stanja, kako pojedinci ne bi ugrožavali živote građana i radnika.

U saopštenju Direkcija je osudila ponašanje čelnika opštine Stari grad, koji su u utorak uveče, tokom policijskog časa, zaustavili izvođenje planiranih i prijavljenih radova.

„Ugrožavajući bezbednost radnika, rizikujući živote svih okupljenih građana, ne samo zbog obavljanja građevinskih radova, već prevashodno zbog toga što je u toku pandemija virusa korona, zloupotrebili su javne funkcije koje obavljaju“, navodi se u saopštenju, prenosi Beoinfo.

Direkcija je navela da će postupiti u skladu sa zakonom i podneti krivične prijave.

„Radovi na saobraćajnoj infrastrukturi izuzetno su važni, jer će njen završetak omogućiti smanjenje emisije štetnih gasova u tom delu gradu, što je pogotovo sada, kada smo se svi suočili sa opakim virusom koji upravo napada disajne organe, jedan od prioriteta“, ukazuje Direkcija.

Grupa ljudi okupljena oko udruženja „Komšije sa Dorćola“ okupila se na uglu ulica Venizelosove i Gundulićevog venca u vreme zabrane kretanja protestujući zbog izgradnje trolebujske mreže koja je nastavljena u vreme vanrednog stanja.