Krizni štab Kraljeva podržao peticiju meštana Mataruške Banje

Vesti 29. apr 202013:53 > 13:59
N1

Krizni štab Kraljeva je u sapštenju, objavljenom posle današnje sednice, podržao peticiju meštana Mataruške Banje koji se protive izmeštanju pacijenata zaraženih koronavirusom u to mesto.

Kovid pacijenti smešteni u specijalnoj bolnicu „Merkur u Vrnjačkoj Banji trebalo bi da budu premešteni u bolnicu za rehabilitaciju „Agens“ u Mataruškoj Banji, najavio je direktor „Merkura“ u razgovoru za N1.

POVEZANE VESTI

Ova informacija uznemirila je stanovnike Mataruške Banje koji su u utorak potpisivali peticiju protiv izmeštanja pacijenata u njihovo mesto, u strahu da se koronavirus useli u tamošnji Gerontološki centar, jedan od retkih u kome za sada nema kovida-19.

Ovaj stav meštana podržao je Krizni štab Kraljeva, a epidemiolozi su došli do zaključka da bi hospitalizacija kovid pacijenata u „Agensu“ bila loša i da bi mogla da predstavlja neku vrstu epidemiološkog rizika.

Gerontološki centar u Mataruškoj Banji udaljen je stotinak metara od bolnice Agens, a u njemu je smešteno 250 korisnika od kojih su 140 nepokretni.

Zvanična odluka o premeštanju pacijenata za sada ne postoji, iako je direktor „Merkura“ najavio da bi to moglo da se dogodi već ove nedelje.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.