Mediji: DSK u novoj vladi ima premijera, zamenika i sedam ministarstava

Vesti 27. apr 202019:25 > 19:31
N1

U novoj Vladi Kosova na čelu sa Avduhalom Hotijem, Demokratski savez Kosova (DSK) će imati sedam ministarstava i jednog zamenika premijera.

Prema onome što je objavila televizija Klan Kosova, zamenik premijera će biti Hikmete Bajrami, koja je u vladi Aljbina Kurtija bila ministarka obrazovanja, nauke i tehnologije.

Od dosadašnjih ministara svoje funkcije će zadržati Anton Čuni, ministar odbrane i Vljora Dumoši, ministarka kulture.

Novi ministri će biti i Arban Abraši, ministar infrastrukture i životne sredine, Agim Veljiu će ponovo biti ministar unutrašnjih poslova, Armend Zemaj će biti ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja, Ljumit Abdidžiku, ministar finansija i transfera i Besian Mustafa, rukovodilac Departmana za dijasporu u okviru Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore.

Međutim, potpredsednik DSK Ljutfi Haziri je odbacio kao spekulacije ova kadrovska rešenja i dodao da „oni koji se javno pominju u spekuacijama nisu kandidati za ministre“. 

On je rekao da za sada nema konkretnih imena ministara, ali da je pitanje dana kada će se postići koalicioni sporazum sa Alijansom za budućnost Kosova, Socijaldemokratskom inicijativom i Alijansom novo Kosovo.