Na VMA zaraženo devet lekara i medicinskih tehničara

Vesti 27. apr 202014:23 > 14:26
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

Načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu pukovnik Miroslav Vukosavljević rekao je da je do danas devet lekara i medicinskih tehničara iz te ustanove bilo inficirano koronavirusom, a da su dva lekara i jedan tehničar u međuvremenu ozdravili.

Navodeći da su svi imali lakše simptome bolesti, Vukosavljević je najavio da će VMA uskoro nabaviti i PCR testove, čime će kako je rekao, biti kompletno opremljena za dijagnostiku svih stanja i diferencijalnu dijagnozu između „kovid i nekovid pacijenata“.

„Među prvima smo napravili prijemno-trijažno odeljenje ispred Vojnomedicinske akademije, koje je jedinstveno po tome što ima i hirurški i stacionarno-dijagnostički deo, kao i sam trijažni centar sa dijagnostikom brzih testova“, naveo je Vukosavljević a prenelo Ministarstvo odbrane.

Resorni ministar Aleksandar Vulin naveo je da je na VMA, otkad je ta ustanova preuzela lečenje „nekovid“ pacijenata, obavljena trijaža više od 11.000 pacijenata a da je oko 6.000 primljeno na dalje lečenje.

„U ovom trenutku na stacionaru leži više od 500 pacijenata. Svakog dana ovde se u tri smene izvrše dijalize za više od 200 pacijenata. Više od 300 hitnih operacija je urađeno na VMA“, naveo je Vulin.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.