Savez za rekreaciju i fitnes: Početi sa radom 4. maja, objavljen pravilnik

Vesti 27. apr 202010:00 > 10:03
Pixabay

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije preporučio je svojim članicama da se sa radom počnu 4. maja ove godine, ali da oni koji su preduzeli sve mere i osposobili svoje klubove mogu početi da rade već danas.

„U konsultacijama sa velikim brojem činilaca fitnes branše: klubovima, distributerima opreme, fit pas sistemom i imajući u vidu da je policijski čas do daljeg na snazi, da ne radi gradski prevoz i ostala ograničenja, preporuka Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije je da se sa radom počne 4. maja 2020. godine“, navodi se na fejsbuk stranici Saveza.

Na toj stranici objavljene su i preporuke Upravnog odbora Saveza o ponašanju zaposlenih i korinika fitnes klubova i bezbednoj upotrebi opreme i rekvizita.

Kako se navodi u tom pravilniku, na ulazu u klub na vidnom mestu moraju biti istaknuta pravila ponašanja, dozvoljan broj osoba u fitnes klubu, uključujući i zaposlene je jedna na 10 metara kvadratnih, korisnici usluge moraju zakazati unapred, a između ljudi koji vežbaju na spravama fizička udaljenost mora da bude tri metra.

Oprema, sprave i rekviziti se moraju dezinfikovati posle svake upotrebe, ceo prostor kluba, sa pratećim prostorijama mora se svakodnevno dezinfikovati posle rada kluba.

Propisuje se da na ulozu u klub mora biti instalirana dezo barijera koja će biti napravljena upotrebom sredstava za dezinfekciju na bazi hlora i da korisnici kroz nju moraju proći obućom.

Kako se dodaje mora se vršiti suva i mokra dezinfekcija ruku preparatom na bazi alkohola, a korišćenje zajedničkih prostorija poput svlačionice i tuš kabine je moguć samo ako postoji mogućnost da se posle upotrebe uradi dezinfekcija.

Svi zaposleni moraju nositi ličnu zaštitnu opremu, odnosno masku i zaštitne rukavice tokom radnog vremena.

U slučaju sumnje da neko od zaposlenih ima simptome koronavirusa, odgovorno lice kluba je dužno da ga udalji iz kluba sa preporukom da se javi kovid ambulanti, a ako neko od korisnika ima simptome, zaposleni je dužan da ga zamoli da napusti prostorije kluba.

Pojedini lanci fitnes klubova na svojim profilima na društvenim mrežama objavili su da još neće otvarati svoja vrata za korisnike.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.