Milivojević o 100 evra: Mali ima partijski zadatak, provera sigurnih glasova SNS

Vesti 24. apr 202011:19 > 11:24
N1

Politikolog Cvijetin Milivojević ocenio je da je najava kako će 100 evra država davati građanima samo ako to zatraže tefonskim putem, osim penzionera i socijalno ugroženih koji ih dobijaju automatski, "najednostavniji, najbrži" način da Srpska napredna stranka (SNS) faktički proveri ono što stoji u banci sigurnih glasova.

„Ministar finansija Siniša Mali je član najužeg rukodstva SNS i logično je da ima partijski zadatak. Reč je o predizbornoj kampanji“, istakao je Milivojević u izjavi agenciji Beta, povodom najave ministra Malog o izmenjenom načinu isplate građanima od po 100 evra.

POVEZANE VESTI

On je rekao da će svako ko pozove biti upisan sa jedinstvenim matičnim brojem i „lako je proverljivo“ da li je glasao na prošlim, a tako i da zaključi da li će glasati na budućim izborima.

„Videće da li si glasao na prošlim izborima. Ili si ih bojkotovao pa sad imaju nade da li ćeš glasati ako te je pokolebalo tih sto evra“, rekao je Milivojević, navodeći da će SNS dobiti informacija i iz slučaja da neko ne pozove.

On je naglasio da se može očekivati da vladajuća stranka spremi spisak poznatih javnih ličnosti koje kritički rezonuju o sadašnoj vlasti a jave se tefonski.

„Biće im to omiljeno štivo da kažu – ruše državu, odnosno Vučića, jer oni to pedstavllaju da ruše državu, a od te države traže sto evra“, rekao je Milivojević.