Sindikat "Sloga": Sramna podrška Socijalno-ekonomskog saveta nesposobnom režimu

Vesti 23. apr. 202022:46 > 22:47
Podeli:
Izvor: Logo

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" optužili su Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) da je pružio "sramnu podršku vladajućem režimu u maskiranju njene nesposobnosti da se uhvati u koštac sa problemima koji će se najviše odraziti na ekonomiju Srbije".

Navodeći da je „vladajuća većina preterala u predizbornoj funkcionerskoj kampanji, jer pandemija još traje, kao i ekonomska stagnacija“, iz Sloge su ocenili da svaka ocena o nečijoj uspešnosti može biti data tek nakon završetka zdravstvene krize i efekata mera koja je predložila Vlada Srbije.

„Kao sindikat pružamo punu podršku kolegama iz UGS Nezavisnost i predsedniku sindikata Zoranu Stoiljkoviću, članovima SES-a, koji su naveli da je saopštenje dato bez njihove saglasnosti, da se kosi sa stavovima njihovog Izvršnog odbora i da je ono protivno praksi rada SES-a, što ga faktički svodi na funkciju produžene ruke vlasti“, naveli su iz sindikata Sloga.

Pozvali su predsednika Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubisava Orbovića da „preispita svoju ulogu u SES-u“ i da ne „vređa radnike ‘kart blanš’ saopštenjima, koji od njega godinama unazad očekuju oštre kritike, a ne hvalospeve na račun vlasti i poslodavaca koji godinama unazad urušavaju prava zaposlenih u Srbiji“.

Socijalno-ekonomski savet Srbije (SES) podržao je ranije danas „veliku odlučnost i politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića u cilju što brže neutralizacije virusa COVID-19“.

Takođe, Savet je podržao i sve sprovedene mere Vlade Srbije, kao i paket mera donetih radi efikasnijeg sprečavanja štetnih posledica pandemije po domaću privredu i gradjane, ali kako navode, neophodno je uraditi i određene izmene i dopune mera koje su u primeni, odnosno njihovo prilagođavanje trenutnoj situaciji.