Stefanović: Više od 450 pripadnika Žandarmerije na granici

Vesti 10. maj 201520:26 > 20:31
Podeli:
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Sve jedinice vojske i policije su u punoj pripravnosti i nema opasnosti da se terorističke akcije iz Makedonije "presele" u Srbiju, kaže ministar policije Nebojša Stefanović.

„Mi smo uputili dodatne snage. MUP je formirao združeni tim koji će činiti policija, vojska i Bezbednosno-informativna agencija i te jedinice nadgledaće situaciju na terenu u narednim danima. Preduzimamo smo sve da se bilo kakva teroristička aktivnost ne prenese i ne ugrozi bilo koji deo teritorije Srbije“, kazao je Stefanović za RTS.

On je naglasio da je više od 450 pripadnika Žandarmerije premešteno u blizinu državne granice prema kopnenoj zoni bezbednosti sa Kosovom i granice sa Makedonijom.

Dodaje da ne može da iznosi detaljne informacije, ali da je u taj deo zemlje poslat i deo protivterorističke jedinice, a da je deo policijske uprave u Vranju zadužen za veću bezbednost, kao i da je granična policija pojačana.

Mesecima pratimo situaciju u regionu

Stefanović je kazao da MUP već mesecima prati situaciju u okolnim zemljama, od prvih napada na policijske stanice u Makedoniji i napada u Zvorniku u Bosni i Hercegovini.

„Mi smo pre nekoliko meseci kao MUP podigli nivo naše gotovosti i preduzeli određene mere i radnje koje su potrebne za to. Mi smo sa kolegama u Makedoniji u stalnom kontaktu. Sve što stigne do nas delimo i sa svojim partnerima, i ono što mi saznamo razmenjujemo“, kazao je Stefanović.