Vesić najavio koncerte "Beograd pobeđuje", Nova stranka ih naziva "sramotnim"

Vesti 18. apr 202007:37 > 07:47
TANJUG / BEOINFO

U ponedeljak, 20. aprila, u 18 sati, ispred Starog dvora biće održan koncert Željka Joksimovića, prvi u seriji koncerata pod nazivom "Beograd pobeđuje", koji će građani moći da prate onlajn, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. Na Vesićevu najavu reagovala je Nova stranka, koja te koncerte naziva "sramotnim".

Koncert Joksimovića prvi je u seriji koncerata pod nazivom „Beograd pobeđuje“, koji će biti organizovani svakog ponedeljka, srede i petka od 18 sati u Skupštini grada Beograda, rekao je Vesić za RTS, a prenosi Beoinfo.

On je kazao da se ovim koncertima „šalje snažna poruka iz Beograda da smo u borbi sa epidemijom zajedno sa ostalim zemljama sveta, da brinemo jedni o drugima i da ćemo pobediti u ovoj borbi“.

Joksimovićev koncert u ponedeljak građani mogu da prate putem linka live.beograd.gov.rs, kao i na programima nekoliko televizija.

„U danima uskršnjih praznika, ulice Beograda biće prazne, jer se svi borimo da pobedi život. Zato ostanimo kod kuće, čuvajmo sebe i druge. Borimo se i pobedićemo. Od ponedeljka borimo se i pesmom“, rekao je Vesić.

Nova stranka: Šamar u lice svima koji se bore za živote

Nova stranka saopštila je da je javnost zatečena najavom zamenika gadonačelnika Gorana Vesića da će od iduće nedelje biti organizovani koncerti estradnih umetnika ispred Gradske skupštine.

Predsednik Gradskog odbora Nove stranke Beograd Branko Mladenović apelovao je na gradsku vlast da „smesta povuče sramnu odluku o otpočinjanju koncertnih manifestacija u prestonici“ i ocenio da je to „uvreda ne samo inteligencije gradjana, već i šamar u lice svima onima koji se u ovim teškim trenucima bore za živote“.

„Dok gradjani strogo poštuju propisane mere i žive u svakodnevnom strahu za svoje i zdravlje svojih najbližih, zatvoreni zbog sve dužih zabrana kretanja, dok nam sve više lekara oboleva, a oni koji su preostali na nogama rade svakog dana po ceo dan, dok izveštaji Kriznog štaba neprestano broje mrtve, Vesiću se izgleda peva“, izjavio je Mladenović.

Kako je istakao „‘Beograd pobedjuje’ je sraman slogan u trenutku kada smo suočeni sa najvećom pošasti koju pamtimo, a posebno je važno pitanje koliko će nastupi najavljenih estradnih umetnika koštati“.

Prema njegovim rečima, „jasno je da će još jedan sramni cirkus u režiji režima SNS-a olakšati džepove gradjana Beograda, i to sada, kada postoji nebrojeno drugih i prečih stvari u koje bi novac mogao i trebalo biti uložen“.