Uspostavljena telefonska linija 19833 za psihoterapijsku podršku građanima

Vesti 15. apr 202014:43 > 14:48
Pixabay

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je Savezu društava psihoterapeuta Srbije ustupilo telefonsku liniju 19833 Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, svakog dana u periodu od 15 do 21 čas, kada će građani moći da dobiju besplatnu psihoterapijsku pomoć u vanrednom stanju.

„Кriza izazvana pandemijom virusa Covid19 zahteva zajedničku borbu svih nas, ne samo za očuvanje našeg fizičkog zdravlja, već i za podršku psihičkoj stabilnosti u ovim teškim vremenima. Zbog toga smo odlučili da omogućimo građanima da putem jedinstvenog, dobro poznatog telefonskog broja 19833 dobiju pomoć psihoterapeuta ukoliko imaju bilo kakve psihološke probleme ili teskobe“, ističu u Ministarstvu.

Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu nastavlja da radi na istom broju telefona, odnosno građani će imati tehničku mogućnost izbora opcije za ovaj centar ili za razgovor sa psihoterapeutima.

„Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu radi neometano i u vanrednom stanju, budući da su saveti, edukacija i prevencija, kao i mogućnost prijava onlajn ugrožavanja dece, posebno neophodni u ovom periodu kada dece provode više vremena na internetu zbog izolacije“, podsećaju u Ministarstvu.

Informacije o Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu, kao i edukativni materijali o onlajn bezbednosti mogu se naći i na sajtu www.pametnoibezbedno.gov.rs, dok se više informacija o psihoterapijskoj podršci u vanrednom stanju nalazi na sajtu www.savezpsihoterapeuta.org/korona-virus.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.