Bogdanović, Bjelica i Divac doniraju medicinsku pomoć Srbiji

Vesti 07. apr 202021:19 > 21:30
Sport Klub

Srpski košarkaši i igrači Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica će, uz Fondaciju "Ana i Vlade Divac", donirati medicinsku pomoć Srbiji u borbi protiv koronavirusa.

Donacija će uključiti respiratore, medicinske maske i ostalu potrebnu opremu bolnicama i medicinskim ustanovama u Srbiji.

Bogdanović je za sajt Kingsa rekao da je inspirisan onima koji su već uputili pomoć najugroženijima i da mu je važno da i on pomogne ljudima u Srbiji kako bi se sačuvali životi.

„Želim da zahvalim hrabrim medicinskim radnicima svakog dana naporno rade na lečenju obolelih od koronavirusa. Znam da ćemo uskoro prebroditi ovo teško vreme, zajedno“, rekao je Bogdanović.

Njegov saigrač, Nemanja Bjelica, rekao je da je u ovim vremenima najvažnije ostati zdrav i da mu je čast što može da pomogne.

„Ponosan sam što doniram neophodna sredstava herojima koji se bore protiv korona virusa“, naveo je Bjelica.

Fondacija Ane i Vlada Divca osnovana je 2007. godine i iza sebe ima više od 30 godina humanitarnog rada.

„Stravičan uticaj ove globalne pandemije je poražavajući i naša srca su sa svakom osobom koja je pogodjena ovom krizom… Ana i ja smo počastvovani što se pridružujemo kolegama iz Kinga kako bismo poslali respiratore, zaštitne maske i medicinsku opremu i pomogli herojima – zdravstvenim radnicima i pacijentima“, naveo je generalni menadžer Sakramenta Vlade Divac.