Komesarijat: Među migrantima nema zaraženih koronavirusom

Vesti 07. apr 202013:23 > 13:29
Podeli:
Izvor: N1

Migranti u Srbiji se duže od tri nedelje nalaze u potpunoj izolaciji od okruženja i medju njima nijednog zaraženog koronavirusom, niti obolelih, saopštio je republički Komesarijat za izbeglice i migracije.

Reagujući na incident u prihvatnom centru u Obrenovcu u kom je zbog tuče u kojoj je učestvovalo 50-ak migranata morala da reaguje i policija, iz Komesarijata su naveli da je porast napetosti, tenzija i nervoze u tim centrima „očekivan usled karantina u kom se migranti nalaze“.

„To, medjutim, nije ni razlog ni opravdanje za kršenje odredbi vanrednog stanja, koje u situaciji velike opasnosti po zdravlje stanovništva, moraju da poštuju svi“, stoji u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Iz Komesarijata su naveli da od nadležnih očekuju da sve vinovnike tih nemira procesuiraju po zakonu koji važi u vanrednim okolnostima i upozorili da ni ubuduće neće tolerisati kršenje odredbi vanrenog stanja unutar centara.

„Zahvaljujemo Ministarstvu odbrane i Ministarstvu unutrašnjih poslova na brzoj i efikasnoj reakciji uvereni da će i ubuduće, zajedničkom i koordinisanom akcijom, sprečiti pojavu bilo koje nepoželjne situacije u centrima u vreme vanrednog stanja“, navode.

U kasarni u Obrenovcu, gde su migranti iz Avganistana, Pakistana, Iraka i drugi u nedelju uveče je izbila masovna tuča, te su došle i vojska i policija.

Komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić je naveo je da se oko 50 mladjih migranata „vandalski ponašalo“ zbog nezadovoljstva što ne mogu da napuste objekat i medjusobnih svadja, dok su ostali migranti u tom centru bili mirni.