Mihajlović: Na gradilištima radi 2.500 radnika, prva žrtva korone na železnici

Vesti 07. apr 202011:41 > 11:47
Podeli:
Izvor: N1

"Na deset najvećih infrastrukturnih gradilišta u Srbiji trenutno je angažovano 2.500 radnika i preporuka ministarstva je da sva gradilišta koja mogu da funkcionišu u vreme epidemije, poštujući sve bezbednosne mere, treba da rade", izjavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je podsetila da se, izmedju ostalog, radi na Moravskom koridoru, izgradnji obilaznice oko Beograda, kao i na izgradnji brze pruge od Beograda do Budimpešte.

„Na deonici buduće brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, koje je jedno od najzahtevnijih gradilišta u jugoistočnoj Evropi, pre neki dan je probijen tunel Čortanovci. Aktivno je deset najvećih infrastrukturnih projekata, neka funkcionišu sa smanjenim kapacitetom“, kazala je Mihajlović za TV Prva, saopštilo je ministarstvo.

Ministarka je navela da je i jedan radnik „Infrastrukture železnica“ preminuo u Nišu od posledica koronavirusa.

„Ono što je važno jeste da moramo da učinimo sve da život ne stane, verujem da ćemo završiti sa što manje žrtava i problema ako smo jedinstveni i solidarni“, rekla je ona.

Mihajlović je dodala i da u vreme epidemije koja je pogodila ceo svet nije problem broj radnika na gradilištima, već kako doći do opreme i materijala da bi se radovi izvodili.

„Štete su velike, kao u celom svetu, ali država radi najbolje što može. Pripremamo veliki plan oporavka, kako privatnog, tako i državnog sektora. Važno je da nastavimo da se borimo i da se vratimo na onu zelenu granu privrede na kojoj smo bili pre ove epidemije“, zaključila je Mihajlović.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.