Vesić: Komunalni sistem funkcioniše, na ulicama 1.083 radnika i 308 vozila

Vesti 05. apr 202016:35 > 16:39
Podeli:
Izvor: N1

Gradski komunalni sistem funkcioniše kako treba i svi građani moraju da dobiju osnovne komunalne usluge, izjavio je za TV Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Prema njegovim rečima, na gradskim ulicama se nalazi 1.083 maksimalno zaštićenih radnika i 308 vozila.

„Iz Operativog centra se koordinira rad čitavog komunalnog sistema“, objasnio je Vesić i precizirao da je na ulicama grada trenutno najviše radnika Gradske čistoće.

Radi se dezinfekcija međublokovskih površina, dok se ulice sa više od 50 cisterni peru hlorom. Angažovano je čak 20 kompanija od strane gradskih opština koje dezinfikuju ulaze u stambenim zgradama, istakao je Vesić. U gradu su na višelokacija postavljeni tankovi odakle građani od sutra besplatno mogu da natoče deznfekciona sredstva, naglasio je Vesić.

Kako je najavio, Zavod za biocide i medicinsku ekologiju od sutra će početi sa testiranjem na koronavirus i radiće 1.000 testova nedeljno. Vesić smatra da Beograđani poštuju zabranu kretanja i ističe da je to jedini i najbolji način „da se suprotstavimo epidemiji i da je zaustavimo“.

„Socijalna distanca je ključna mera i hvala Beograđanima. Znam da nije lako sedeti u kućama, ali moramo da izdržimo koliko god bude bilo potrebno kako bi uspeli da pobedimo epidemiju, predočio je Vesić.

On je pozvao na solidarnost i poštovanje odluka Vlade Srbije i epidemiologa i zaključio da ostajanjem u kućama čuvamo ljudske živote.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.