U Narodnom frontu dve trudnice sa koronavirusom, još dva člana osoblja obolela

Vesti 05. apr 202008:46 > 08:53
Podeli:
Izvor: N1

U Ginekološko-akušerskoj klinici "Narodni front" u Beogradu nalaze se dve pacijentkinje sa koronavirusom i sa opterećenim anamnezama, rekla je prof. dr Ana Mitrović Jovanović. Prenela je da su još dva člana osoblja pozitivna na ovaj virus.

U toj klinici u poslednja 72 sata imali su 59 porođaja sa 15 carskih rezova, a tokom protekle noći porodilo se pet žena, rekla je Mitrović Jovanović za RTS.

„Shodno okolnostima, organzovani smo po vanrednom režimu, primamo sve pacijentkinje u aktivnoj fazi porođaja, trudnice koje imaju bilo kakav ozbiljan problem i ginekološke pacijentkinje koje imaju ozbiljna krvarenja ili bolove“, rekla je ona.

Кlinika je i juče dezinfikovana, a kako je pre dva dana saopšteno, 75 zdravstvenih radnika je udaljeno s posla, od kojih je 46 bilo pozitivno na koronavirus.

Doktorka Mitrović Jovanović rekla je da je u međuvremenu utvrđeno da su još dva člana osoblja pozitivna na ovaj virus.

Trudnice sa koronavirusom koje su u toj klinici, za sada se dobro osećaju, a obe su u oko 34, 35. nedelji trudnoće i očekuje se da će jedna uskoro biti porođena, s obzirom na akušerske indikacije.

Doktorka Mitrović Jovanović pacijentkinjama je poručila da ne idu u bolnice ako za to ne postoji potreba i da redovne kontrole odlože za dve, tri nedelje.

Sve informacije o koronavirusu možete pogledati u našem blogu uživo, i na stranici Koronavirus.