U Valjevu ne znaju da li su i dalje jedno od žarišta, informisanje problem

Vesti 03. apr 202021:43 > 21:44
Podeli:
Izvor: N1

Prema poslednjim informacijama, 53 osobe u Valjevu su pozitivne na koronavirus, ali, kako kaže dopisnica N1, taj podatak treba uzeti sa rezervom jer podaci o testovima koji su prosleđeni za Beograd prošle nedelje još nisu pristigli. Kako je navela dopisnica N1, u Valjevu je infomisanje veliki problem.

Oko 600 Valjevaca je u izolaciji, među njima više od 100 zdravstvenih radnika.

Nema podataka ni koliko je Valjevaca u beogradskim bolnicama, niti da li je među onima koji su preminuli u tom gradu bilo pozitivnih na koronavirus, osim preminulog episkopa.

Valjevci tako ne znaju da li su i dalje jedno od žarišta u Srbiji, na visokom drugom mestu iza Beograda, niti da li je broj pozitivnih u tom gradu u stagnaciji ili ekspanziji.

Psihijatrica Branka Gajić iz tog grada, sa kojom je razgovarala naša dopisnica, rekla je da kad nema informacija, to je vrlo često osnov za paniku.

„Ako nemamo jasne, pouzdane informacije, nalazimo izvore koji mogu, a ne moraju biti tačni“, navela je ona.

U pogledu situacije u Krušiku, u toj fabrici trenutno radi u obe smene oko 800 radnika. Jedan od njih je u Beogradu na ispitivanju na prisustvo koronavirusa, ali prema poslednjim infomacijama njegov prvi test je bio negativan i sada se čeka drugi.

Pet radnika koji su radili sa njim su u izolaciji, a još desetak njih je takođe u izolaciji jer su imali problematične kontakte van kruga fabrike.

Kovački centar te fabrike ne radi već dve nedelje, jer je jedan radnik preminuo, iako nije potvrđeno niti negirano da li je uzrok smrti bio posledica virusa.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.