PKS: Završena priprema 173.000 paketa pomoći za najstarije građane Beograda

Vesti 03. apr 202014:08 > 14:14
Podeli:
Izvor: N1

Privredna komora Srbije objavila je da je završena priprema 173.000 paketa pomoći za najstarije građane Beograda, koja je organizovana sa gradskom upravom, a uz podršku velikog broja kompanija.

„Volonteri u ‘Štark Areni’ rade veoma efikasno i danas do kraja dana pripremiće svih 173.000 paketa za penzionere“, kazao je savetnik predsednika PKS Aleksandar Kemiveš i podsetio da je akcija počela 25. marta, a da će već započeta distribucija paketa biti nastavljena i narednih dana.

Tokom trajanja akcije, dnevno je iz Arene distribuirano više od 15.000 paketa, a ukupna vrednost robe u paketima je više od dva miliona evra, navedeno je u saopštenju. 

Paketi iz „Štark arene“ distribuiraju se opštinskim centrima za socijalni rad, a odatle na kućne adrese najstarijih sugrađana.

Akciju pomoći za građane starije od 65 godina, čije su penzije manje od 30.000 dinara, podržali su MK Group, Atlantik Group, Nelt Co, Avala Ada, Alco Group – Pionir, Strauss Adriatic, Marbo – Pepsico, Bambi, Henkel Srbija, Podravka, Dobro jutro kafa, Mercator-S, Al Dahra, Yumis, N sport, Nicefoods restorani (McDonalds), Planet Win 365, Nestle Adriatic S, Milšped Group, Royal express, Žitounija, Jafa Crvenka, Drenik, Jungheinrich, Danubius, Sentela i Žitopromet Ruma, naveli su iz PKS. 

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.