Vulin: Niko ne sme da izaziva paniku, komesari EU ne mogu da nam uređuju život

Vesti 03. apr 202012:55 > 13:01
Podeli:
Izvor: N1

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da svako u Srbiji ima pravo na informisanje, ali da niko nema pravo na svesno objavljivanje laži i namerno izazivanje panike i pitao evropske zvaničnike kako oni reaguju kad neko iznosi neistinu u njihovim zemljama.

Reagujući na izjavu komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović da su u „Češkoj, Srbiji i Italiji prijavljeni slučajevi novinara koji su sprečeni da prisustvuju konferencijama za medije“, Vulin je istakao da bi evropski komesari „morali da znaju da im nije dato da umesto nas odlučuju, da nam uređuju život i pravila po kojima živimo“.

„Ne znam zašto komesarka Dunja Mijatović ima potrebu da Srbiju stavlja u svaku svoju izjavu, ali znam da u Srbiji predsednik Vučić nije nikada uskratio ni jednom novinaru ni pravo na pitanje ni odgovor“, rekao je Vulin.

On je dodao da se „divi miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije, lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države“ i pitao ih kako oni reaguju kada u njihovim zemljama neko izaziva paniku lažnim vestima.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.