Lalić: Uverena sam da radim pravu stvar, tvrde mi da je stanje gore od napisanog

Vesti 02. apr 202011:24 > 16:04
Nova.rs

Novinarka portala Nova.rs Ana Lalić, koja je puštena iz pritvora nakon što joj je određeno zadražavanje od 48 sati pod optužbama za širenje panike i izazivanja nereda, izajvila je da nije ni trenutka zažalila zbog pisanja teksta o Kliničkom centru Vojvodine.

„Uverena sam da radimo pravu stvar, a to vidim i po reakcijama medicinara iz cele Vojvodine nakon što je pušten tekst na portal“, rekla je Ana za Nova.rs, nakon puštanja iz pritvora.

POVEZANE VESTI

Podsetimo, policija je u sredu uveče privela novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine (KCV) obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Ana Lalić je, između ostalog, u tekstu navela da KCV ima problem sa „hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije“.

„Njih šestoro je došlo u stan, delovalo je prilično strašno. Pretresli su sve, svaki deo stana, kao i automobil. Zaplenili su mi telefone i laptop“, rekla je Ana Lalić.

Njen advokat Srđan Kovačević je tokom dana na Tviteru naveo da su joj računar i mobilni telefoni vraćeni.

https://twitter.com/beingalive_/status/1245704333628526593

Ana Lalić kaže da su joj sinoć u policiji uzimali izjavu do dva ujutru, nakon čega su je odveli u ćeliju „koja je bila toliko prljava, da je morala da je dezinfikuje alkoholom“.

„Celu noć sam presedela na ivici kreveta. Ujutru su me opet saslušali i pustili. Neki od njih su mi se privatno izvinjavali, videlo se da im je neprijatno”; kaže Ana Lalić i dodaje da su se policajci i tužilac prema njoj ponašali korektno.

Podvlači da za sve što je napisala u tekstu postoje svedoci, kao i da je poslala pitanja Kliničkom centru Vojvodine i pokrajinskom Sekretarijatu za zdravstvo na zvanične mejl adrese. Zvala je više puta i PR- KCV, koji se nije javljao na telefon.

„Čim je tekst objavljen na portalu, počele su da mi stižu reakcije od medicinara i njihovih porodica preko prijatelja i poznanika, uz tvrdnje da je još gore nego što sam pisala, javljala se i žena iz Kikinde koja je zabrinuta za ćerku koja radi u KCV. Sve te poruke su u mom telefonu, i policija i tužilaštvo mogu da ih vide“, rekla je Ana Lalić.