Urednik portala Nova.rs: Najlažljivija vlast nas ne može ućutkati

Vesti 02. apr 202009:13 > 09:22
Vladislav Mitić

Glavni i odgovorni urednik portala Nova.rs Veselin Simonović izajvio je da je "Ana Lalić vrhunski profesionalac, hrabra novinarka koja neće nikad ustuknuti pred silom bilo da dolazi od vlasti, mafije, policije, tužilaštva, što je sad u Srbiji, nažalost, sve izmešano". Novinarki protala Nova.rs Ani Lalić određeno je sinoć u Novom Sadu zadržavanje od 48 sati zbog teksta o stanju u Kliničkom centru Vojvodine tokom epidemije koronavirusa.

POVEZANE VESTI

„Najlažljivija vlast ‘u novijoj srpskoj istoriji’ se, okuražena vanrednim stanjem, drznula da hapsi čestite novinare pod optužbom da lažima šire paniku. Nema tih zaključaka, uredbi i vanrednih stanja koja mogu ograničiti novinarke i novinare kao što je Ana Lalić da ne rade svoj posao. Ne mogu ućutkati ni ostalih 80 novinara i urednika portala Nova.rs, osim da ih sve odvedu u pritvor”, rekao je Simonović, prenosi Nova.rs.

Podsetimo, policija je u sredu uveče privela novinarku portala Nova.rs Anu Lalić iz Novog Sada, nakon što je Klinički centar Vojvodine (KCV) obavestio tužilaštvo i policiju da je svojim tekstom uznemirila javnost i naštetila ugledu te zdravstvene ustanove.

Ana Lalić je, između ostalog, u tekstu navela da KCV ima problem sa „hroničnim nedostatkom osnovne opreme i potpuno haotičnim uslovima rada u vreme pandemije“.