Podignuta optužnica protiv Ninoslava Jovanovića

Vesti 01. apr 202011:28 > 11:33
N1

Više javno tužilaštvo u Nišu podiglo je optužnicu protiv Ninoslava Jovanovića iz sela Malča, koji je krajem prošle godine oteo M.K. (12), ali pravna kvalifikacija krivičnog dela za koje se tereti nije saopštena, zbog zaštite interesa maloletne oštećene u tom slučaju.

U tužilaštvu su agenciji Beta kazali da je optužnica protiv Jovanovića podneta sudu na potvrđivanje 30. marta, zajedno sa predlogom za produženje pritvora.

POVEZANE VESTI

Istraga je protiv Jovanovića sprovedena zbog krivičnih dela otmica i silovanje deteta za koje je zaprećena kazna zatvora od najmanje 10 godina ili kazna doživotnog zatvora.

Jovanović je uhapšen 5. januara, na groblju u Malči, a potera za njim počela je 20. decembra kada je u naselju Brzi Brod oteo dvanestogodišnju M.K. koja je krenula u školu iz svoje kuće u Suvom Dolu.

Devojčica je pronađena nakon 10 dana potrage u selu Jasenovik, a Jovanović je uspevao još sedam dana da umakne potrazi koja do tada nije viđena na prostoru Srbije.

Jovanović je u martu prošle godine, posle pet meseci, pušten iz zatvora na koji je bio osuđen zbog seksualnog uznemiravanja putem društvenih mreža. On je ranije u dva navrata bio osudjivan za silovanje na 10 i 12 i po godina zatvora.