Nordijske zemlje zahvalile što je Srbija vratila njihove državljane

Vesti 01. apr. 202010:42 > 10:48
Podeli:
Izvor: AFP/Andrej Isaković

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dobio je pismo zahvalnosti od ambasadora Švedske, Danske, Finske i Norveške povodom ponude da se avionom koji je išao po naše građane u Stokholm, vrate i njihovi državljani koji su se zatekli u Srbiji posle proglašenja vanrednog stanja, javila je Radiotelevizija Srbije.

U pismu se navodi da je u trenutku kada je doneta odluka da se avion Er Srbije pošalje kako bi vratio kući srpske državljane, Ministarstvo spoljnih poslova ponudilo da se istim letom vrate i nordijski građani koji su se zatekli u Srbiji.

„Kroz intenzivan rad i saradnju između nordijskih ambasada u Beogradu uspeli smo da za vreme vikenda stupimo u kontakt sa većinom pomenutih građana i da ih ukrcamo u pomenuti avion. Oni su se vratili svojim kućama i zahvalni su na tome“, ističe se u pismu.

Ambasadori nordijskih zemalja izražavaju zahvalnost Vladi Srbije na organizaciji leta, a ukazuju i da su osoblje i granična policije na beogradskom aerodromu rešavali često teška pitanja na veoma profesionalan i kooperativan način.

„Gestovi pomoći i saradnje u rešavanju ovog izazova za sva naša društva ostaće duže urezani u našem sećanju nego aktuelne restriktivne mere“, poručuje se u pismu zahvalnosti ambasadora Švedske, Danske, Finske i Norveške.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.