Bastać apeluje da se zatvore kladionice i vrši redovna dezinfekcija grada

Vesti 31. mar. 202016:02 > 16:06
Podeli:
Izvor: N1

Predsednik centralne beogradske opštine Stari grad, Marko Bastać, apelovao je na gradske vlasti da radi suzbijanja koronavirusa zatvore kladionice, regulišu rad svih gradilišta u Beogradu koja su i dalje otvorena, i organizuju redovnu dezinfekciju svog javnog prostora.

„Dok političari licitiraju s mogućnošću totalnog zatvaranja Beograda zbog nepoštovanja mera o ograničenju kretanja, a struka traži gvozdenu disciplinu, apelujem da se razmotri mogućnost da se registrovanim šećernim bolesnicima na bazi posebnih dozvola omogući kretanje za vreme policijskog časa“, poručio je još Bastać Gradskoj upravi.

Tražio je i da RTS emituje priloge pedagoških asistenata, nmenjene deci sa autizmom, da RTS emituje i „vežbe za najstarije“, da Grad Beograd svim radnjama koje su zatvorene zbog epidemije ne naplaćuje zakup poslovnog prostora, a da posebne službe preuzmu brigu o higijeni u „divljim naseljima“.

Bastać je napisao da želi da javno prenese probleme građana s kojima je u svakodnevnoj komunikaciji „u nedostatku organizovane i institucionalizovane komunikacije Grada Beograda s Opštinom Stari grad“.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.