Đorđević: U zemunskom domu za stare biće zaposlen novi kadar

Vesti 31. mar. 202015:36 > 15:40
Podeli:
Izvor: Tanjug/Dragan Kujundžić

U Domu za stare "Doživeti stotu" u Zemunu, u kome je kod dela zaposlenih i korisnika potvrđen koronavirus, u najkraćem roku biće zapošljen novi kadar, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

„Preduzeti su svi neophodni koraci kako bi se pomoglo u prevazilaženju problema nastalih zbog širenja koronavirusa medju zaposlenima i korisnicima ove ustanove“, istakao je Đorđević, a navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Prema rečima ministra, direktorka doma Svetlana Filipović obratila se prvi put u ponedeljak Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja informacijama o koronavirusu i problemima u toj ustanovi.

„Po saznanju o aktuelnoj situaciji u domu, kontaktirali smo Ministarstvo zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Кrizni štab Beograda radi dobijanja informacija i instrukcija. Naložio sam državnom sekretaru Nenadu Neriću da poseti dom, što je on jutros i učinio i obavio razgovor sa volonterima, kojih u toj ustanovi sada ima troje“, kazao je Đorđević.

On je precizirao da se u domu trenutno nalazi 17 korisnika, „koji nemaju simptome koronavirusa“ i smešteni su u svojim sobama, a njihovo stanje se prati.

„Ustanova je dezinfikovana, obezbedjeni su hrana i lekovi”“, rekao je Đorđević.

Istakao je i da su zaraženi koronavirusom zbrinuti na adekvatan način.

„Kako bismo korisnicima koji su u domu obezbedili potrebnu negu, naložio sam Nacionalnoj službi za zapošljavanje da u što kraćem roku obezbedi adekvatan kadar. Nastavićemo da pratimo situaciju i verujem da ćemo sve prevazići na najbolji mogući način“, podvukao je ministar i apelovao na ostale domove za stare da ukoliko se pojavi problem odmah, bez odlaganja, obaveste Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.