Stefanović: Osam odsto zaustavljenih vozila bilo bez potrebne dozvole

Vesti 31. mar. 202009:01 > 09:04
Podeli:
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je u vanrednoj kontroli utvrđeno da je oko osam odsto zaustavljenih vozila bilo bez potrebne dozvole i protivzakonito na putevima Srbije.

„Ovo su ključni dani, treba da pokažemo maksimalnu disciplinu“, rekao je Stefanović za Televiziju Pink, komentarišući snimke kontrole vozila na mostu Gazela u Beogradu, navodeći da su sve policijske snage bile angažovane za tu proveru.

On je naveo da su zbog obima zaduženja „policajci umorni“, objašnjavajući da je 80.000 građana u samoizolaciji i da je potrebno ostvariti toliko kontakata svaki dan da bi se proverilo da li se pridržavaju te mere.

„Nije dovoljno samo telefonom proveriti, nekad se mora otići u pešačku kontrolu, nismo naivni da sve poverujemo“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, najveći broj građana to poštuje, ali da „izazove veliki bes kad se zateknu na ulici, oni koji sem mere samoizlacije bahato krše i druge zakone“.

„U prethodna dva dana zatekli smo nešto manje od 300 građana koji su kršili samoizolaciju“, rekao je Srefanović.

On je, govoreći o problemima, rekao da je jedna starica u Užicu danima uzastopno bila van kuće i da je više puta opomenuta, te da je policija ispratila do kuće, kupila joj namirnice, ali da nije siuguran da neće opet isto da uradi.

„Ako se ponašamo odgovorno brže ćemo videti kraj epidemije“, rekao je Stefanović.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.