U Novom danu Bastać i Šapić o mogućem izolovanju gradskih opština

Vesti 27. mar. 202011:52 > 11:52
Podeli:
Izvor: N1

Beograd, Niš i Valjevo označeni su kao žarišta korona virusa u Srbiji i u toku su pripreme za uvođenje novih mera u ova tri grada. Početkom nedelje, po ugledu na Kinu, a u cilju sprečavanja širenja korona virusa, predsednik Srbije najavio je da bi centralne beogradske opštine mogle da budu izolovane.

Na koji način će to biti moguće i kako se sada snalaze centralne beogradske opštine u temi jutra govore Marko Bastać predsednik opštine Stari Grad i Aleksandar Šapić predsednik opštine Novi Beograd.

O dnevnim aktuelnostima kroz preslistavanje štampe razgovaramo sa Oliverom Toškovicem, psihologom i docentom na Filozofskom fakultetu.

Zbog koronavirusa promenio se pristup regularnim pregledima kod lekara, pa tako i kada je reč o redovnim odlascima kod stomatologa. Trenutno se obavljaju samo najhitniji pregledi, kako u domovima zdravlja, tako i u privatnim ordinacijama kod registrovanih stomatologa. Koje su to hitne intervencije i kakve su mere zaštite, za Novi dan govori direktor Stomatološke komore Srbije profesor doktor Vitomir Konstantinović.

S obzirom na trenutnu situaciju, ove godine neće biti ni Svečane akademije niti baletske premijere na Dan Srpskog Narodnog Pozorišta. Umesto toga, upravnikova beseda i spisak nagrađenih objavljeni su na sajtu SNP-a, a u subotu od 14h do 24h emitovaće se predstava „Svetozar“. Sa nama je i upravnik pozorišta Zoran Đerić.

Vanredna situacija i kućna izolacija, iziskuju od roditelja veću posvećenost deci. U Novom danu razgovaramo o načinima na koje možete da angažujete svoju decu kako bi im vreme kod kuće brze prošlo, ali i o tome na koji način deca vide situaciju u kojoj smo se svi našli.