Počelo opremanje hale Čair u Nišu za pacijente

Vesti 27. mar 202010:52 > 10:53
Printscreen

Vojska Srbije započela je opremanje Hale Čair u Nišu za potrebe zbrinjavanja pacijenata obolelih od novog koronavirusa, kako je i najavljeno.

Kada će posao biti završen, a hala predata zdravstvenim radnicima, za sada nije poznato, ali više vojnika je oko 10 časova bilo okupljeno ispred hale, a tu je i nekoliko kamiona sa opremom.

Novinarima je na licu mesta saopšteno da za sada ne mogu da snimaju i fotografišu.

Juče je predsednik Gradskog štaba za vanredne situacije i gradonačelnik Niša Darko Bulatović najavio da su lokalne vlasti pripremile prostor kako bi Vojska mogla da ga preuzme.

Kako je najavljeno, u Čair će moći da stane oko 1.000 ležajeva, 500 na samom „parketu“, a još toliko u okolnim, odvojenim prostorijama.

Koordinator za primenu mera pri Štabu, infektolog Žarko Ranković rekao je da će ovde biti interneta, prostora za rekreaciju i dovoljno kapaciteta za ličnu higijenu.

„Ovde će, ako zatreba, biti smešteni svi pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, kod kojih je potvrđeno prisustvo Kovida 19. Imaće danonoćni lekarski nadzor, a ukoliko se nekome zdravlje pogorša, prebacićemo ga u Klinički centar koji je jako blizu“, rekao je Ranković.

Upitan da li će biti dovoljno lekara za sve pacijente, rekao je da hoće, pojasnivši da u samom prostoru hale neće biti potrebe za epidemiolozima.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.