Pivljanin: Ne slušajte političare već lekare, slušajte svoju savest

Vesti 27. mar 202008:20 > 08:22
N1

Urednik portala Nova.rs Ranko Pivljanin izjavio je u Novom danu da su mere koje se preduzimaju za sprečavanje širenja koronavirusa neophodne, ali da zvuče preteći.

„U poređenju sa onim što se događa u Španiji i Italiji mi se odlično borimo i nadam se da ćemo pregurati te dve nedelje, ako je to rok koji su predvideli epidemiolozi. Bogu hvala da smo mi mediji prepoznali lekare, da su oni prisilne zvezde pa sad ne promovišemo estradu“, rekao je on.

Pozive da se ostane kod kuće treba shvatiti ozbiljno, rekao je Pivljanin.

„Ne treba da se žalimo, treba slušati lekare i ostati kod kuće ne bi li se ovo završilo što pre“, kaže on.

Pivljanin kaže da u trenutnoj situaciji ne treba pozivati na političke obračune i prepucavanja.

„Ne treba gubiti ‘oaze’ slobode, ne sme se izgubiti pravo da se kaže šta se misli, ali treba biti koopoerativan u sprečavanju epidemije“, rekao je Pivljanin i poručio građanim da ne slušaju političare, već lekare. „Slušajte svoju savest“, dodao je.

Govoreći o školovanju „na daljinu“, Pivljanin je pohvalio napore resornog ministarstva i prosvetnih radnika da se sve to organizuje u kratkom periodu.

„Sve maliciozne primedbe dokonih tviteraša treba baciti u stranu. Čini mi se da smo prvi put reagovali kao civilizovana, napredna država“, rekao je Pivljanin.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.