Nestorović: Sajam od petka u funkciji, prvo se testiraju povratnici u Srbiju

Vesti 26. mar. 202019:45 > 19:49
Podeli:
Izvor: Nova.rs/Filip Krainčanić

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je, po završetku sednice Kriznog štaba, da u petak u 14 sati počinje sa radom objekat na Sajmu, jer dolaze avioni sa državljanima Srbije koji se moraju testirati, pa će oni koji su pozitivni na koronavirus ići tu u privremenu bolnicu, a oni koji su negativni idu kući uz obaveznu samoizolaciju.

POVEZANE VESTI

„Mi smo se na sednici bavili pitanjem proširenog testiranja, jer je to napor za zdravstveni sistem. Cilj je da imamo 5.000 testova dnevno“, rekao je Nestorović za TV Prva.

Valjevo je ostalo kao problem, videćemo kako se situacija razvija, rekao je on i dodao da je Niš, koji je bio tempirana bomba, sada sređen.

„Beograd je potencijalno problem i ponovo bih apelovao na građane da poštuju mere. Mi smo u trećoj nedelji epidemije, za sada se držimo dobro sa osamdesetak ljudi dnevno, što nije veliki broj“, rekao je Nestorović.

„Zdravstveni sistem se za sada dobro nosi, a pokušaćemo jedan broj lakših pacijenata iz „Dragiše Mišovića“ da prebacimo na Sajam, da ne opterećujemo Zemunsku bolnicu“, kazao je Nestorović.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.