Zrenjaninci uhapšeni jer su odbili dezinfekciju pri ulasku u Gradsku upravu

Vesti 26. mar. 202016:13 > 20:36
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Zrenjaninska policija uhapsila je i odredila meru zadržavanja u trajanju do 48 časova dvojici Zrenjaninaca, R.D. (28) i B.R.( 45), jer su odbili da izvrše obaveznu dezinfekciju, koja je neophodna prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave u tom gradu.

Osnovni javni tužilac Mladen Vujin naveo je da postoji sumnja da su oni izvršili krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Vujin je u saopštenju pojasnio da su osumnjičeni danas, bez prethodnog poziva ovlašćenih predstavnika Grada Zrenjanina, pristupili u prostorije Gradske uprave, a zatim odbili da izvrše obaveznu dezinfekciju, koja je neophodna prilikom ulaska u zgradu Gradske uprave i na taj način prekršili odluke koje je doneo gradonačelnik, a koja je doneta u cilju suzbijanja i sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID-19.

Osumnjičena lica će u zakonom predviđenom roku biti privedena Osnovnom javnom tužiocu u Zrenjaninu radi saslušanja.

UNS: Vlasnica KTV iz Zrenjanina tvrdi da je ekipa te televizije uhapšena pod lažnom optužbom

Vlasnica televizije KTV iz Zrenjanina Danijela Radić obavestila je Udruženje novinara Srbije da je ekipa te televizije uhapšena pod „lažnom optužbom“ da se nisu dezinfikovali kada su ulazili u zgradu Gradske uprave u Zrenjaninu, saopštio je UNS.

U saopštenju se navodi da je Radićeva rekla da je njen sin Danijel Radić, inače pokrajinski poslanik, sa kamermanom Robertom Bajtaijem bio na novinarskom zadatku kako bi uzeo izjavu od zamenika gradonačelnika Zrenjanina Saše Santovca zbog nedavno raspisanog javnog nadmetanja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, iako je javno okupljanje zabranjeno.

„Zvali su nas poljoprivrednici i rekli da im je život prioritet, a ne zemlja, kao i da će prilikom javnog nadmetanja biti okupljeno više od 200 ljudi, što je u vanrednoj situaciji zabranjeno“, rekla je za UNS Radićeva.

UNS u saopštenju navodi da je „Radićeva u obraćanju tom udruženju rekla da je prilikom uzimanja izjave Santovcu portparol gradonačelnika Aleksandar Kandić zvao obezbeđenje da ekipu televizije KTV „izbace“ iz Gradske uprave iako su, ističe, imali zaštitnu masku i rukavice“.

„Posle dva sata desetak policajaca nam je opkolilo kuću. Došli su bez sudskog naloga i tražili mog sina. Ucenjivali su nas da će nam, ukoliko se ne pojavi, pretresti kuću“, kazala je Radić, a navodi se u saopštenju UNS-a.

Radić je rekla da su joj, bez opravdanog razloga, oduzeli i kameru.

„Ovo je zloupotreba vanrednog stanja zbog istinitog i pravovremenog informisanja. KTV televizija je želela da izveštavanjem pomogne poljoprivrednicima“, kazala je Radićeva.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.