U Kliničkom centru Kragujevac 16 pacijenata, četiri na respiratoru

Vesti 25. mar 202019:18 > 19:27
N1

U kliničkom centru u Kragujevcu od koronavirusa leči se 16 pacijenata. Stigle su maske koje su pomoć Narodne Republike Kine, a Vojska i grad Kragujevac odlučiće da li će kreveti za pacijente u izolaciji biti postavljeni u SBB Hali Jezero ili u nekom drugom objektu.

Klinički centar u Kragujevcu ne daje bilo kakve informacije već osam dana, a direktor KC se nije pojavio ni na konferenciji za štampu pa je informacije o koronavirusu davao gradonačelnik Radomir Nikolić.

POVEZANE VESTI

„Od 16 pacijenata četvoro je na respiratoru, dvoje je u težem stanju, dvoje ne, ali su stabilno svo četvoro… Rekovac jedna osoba, Aranđelovac četiri, jedna osoba iz Svilajnca, pet iz Ćuprije, dve iz Paraćina, jedna iz Čačka, i dve iz Kragujevca. To je poslednja informacija“, rekao je Nikolić na konferenciji za štampu.

U saradnji sa Vojskom Srbije grad Kragujevac će opredeliti objekte za grupni smeštaj izolacije, a u opticaju su SBB hala Jezero, Šumadija sajam i košarkaška hala u Velikom parku.

„Institut za javno zdravlje od prvog dana se organizovao po svim pravilima nauke i naša uloga sada je uloga uzorkivača u tom lancu delovanja. Mi uzorkujemo od pacijenta bris i nosimo na Torlak“, kazao je prof. dr Dragan Vasiljević, direktor Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Kragujevac je dobio 50 hiljada maski od Kine koje će koristiti zaposleni u javnoj upravi.

Crveni krst apeluje na penzionere da ne daju unapred novac volonterima pre kupovine u prodavnicama, već da sačekaju fiskalni račun pa da daju novac.

Sve informacije pročitajte u našem blogu uživo i na stranici Koronavirus.