Vulin: Vojska Srbije ne prekida obuku zbog vanrednog stanja i dodatnih zadataka

Vesti 25. mar 202014:38 > 14:44
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da se obuka u Vojsci Srbije neće odlagati zbog vanrednog stanja u Srbiji i dodatnih zadataka uvedenih zbog pandemije koronavirusa.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je Vulin rekao da VS ne sme i ne može da izgubi svoju sposobnost zbog novih zadataka koje je dobila uvođenjem vanrednog stanja.

„Među novim zadacima su obezbeđenje 17 migrantskih centara i skoro svih najznačajnijih medicinskih ustanova, kontrola karantina za smeštaj osoba zaraženih koronavirusom i pomaganje Ministarstvu unutrašnjih poslova u uspostavljanju kontrole nad graničnim prelazima“, kazao je Vulin nakon obilaska Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci“.

Vulin je obišao pripadnike Specijalne brigade koji se u tom Centru obučavaju bojevom municijom da gađaju iz daljinski upravljane besposadne platforme „Miloš“.

„Svi pripadnici VS imaju obavezu koju sprovode, da budu spremni i da se pripremaju za korišćenje novih sredstava. Besposadna platforma na daljinsko upravljanje ‘Miloš’ već je pokazala svoje kvalitete i sada je uvodimo u naoružanje VS. Veoma brzo kontingent malih ‘Miloša’ postaće deo Specijalne brigade i značajno će poboljšati naše sposobnosti“, rekao je on.