Policija do sada napisala oko 500 krivičnih prijava za kršenje mera Vlade Srbije

Vesti 24. mar. 202019:31 > 19:35
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kazao je da je policija napisala oko 500 krivičnih prijava za kršenje mera Vlade Srbije protiv širenja koronavirusa.

Stefanović je za televiziju Prva rekao da je u prve dve noći nakon uvođenja policijskog časa napisano oko 2.000 upozorenja, kao i 270 krivičnih prijava.

On je dodao da su se nakon prve dve noći građani „smirili“ i da je do sada napisano oko 500 krivičnih prijava na teritoriji cele Srbije.

Ministar je naveo da kazna za napuštanje samoizolacije, za građane koji su došli iz zaraženih područja, može biti do tri godine zatvora.

Stefanović je kazao da policija proverava sve osobe kojima je određena mera samoizolacije putem poziva na fiksni telefon, ali i praćenjem putem mobilnih telefona.

On je dodao da i putem pešačkih patrola policija proverava građane, ukoliko procene da su mere prekršene.

Stefanović je rekao da su izdate dozvole za kretanje tokom policijskog časa medicinskim radnicima i proizvođačima strateških proizvoda, ali da se stalno rade kontrole.

„Policija zaustavlja i beleži podatke, koje proverava u bazi, a neretko i sutradan zove poslodavca da se proveri da li su ta lica zaista bila u smeni tokom policijskog časa“, kazao je Stefanović.