Taksi humanost na delu – besplatan prevoz za sve medicinske radnike 24 sata

Vesti 24. mar 202017:26 > 17:34
N1

Beogradski taksisti su se ujedini i prema rečima Boška Vukojevića iz Taki komore više ne predstavljaju svoja udruženja već - taksi humanost na delu. Kaže da se 160 taksista pridružilo toj inicijativi i poručuje da će potpuno besplatno prevoziti zdravstvene radnike.

On je objasnio da će zdravstvene ustanove dobijati vaučere i da će onda odgovorna lica iz tih ustanova deliti vaučere onima kojima je potreban prevoz od kuće i sa posla.

„Želeli smo da se dobro organizujemo i da brendiramo vozila, imaju pregrade između nas i putnika, da se osećamo mnogo bezbednije. Dobili smo hlorne granulate i koristimo ih za dezinfekciju automobila, svi imamo rukavice i makse, zamolili bismo sve koji ulaze u vozila da imaju maske i rukavice, s obzirom da kad idemo kućama ne širimo virus. Kada završimo svaku vožnju obavljamo dezinfekciju“, objasnio je Vukojević.

Poručio je da dok god traje vanredno stanje nemaju radno vreme i da će biti na usluzi zdravstvenim radnicima 24 sata.  

N1

„Oni koji imaju vaučere mogu da se oslone na taksiste, uvek će biti dežurne ekipe koje će biti na raspolaganju. Još jedna inicijativa je i davanje krvi, preko 50 taksista se prijavilo, neki su već dali krv na VMA, stavljamo se na raspolaganje državi“, dodao je i poručio da taksisti ne žele da se zadovolje samo aplauzom medicinskim radnicima već da žele da im pomognu da dođu odmorni na posao.

Na pitanje šta će biti s njihovim prihodima, Vukojević je rekao da o tome niko ne razmišlja, kao i da su smanjili svoje potrebe.  

„Očekujemo da će država imati razumevanja za nas. Što se tiče poreza i reprograma, a nema dileme da će do toga doći, neka razmišljaju o tome da nam istolerišu. Što se tiče sadašnje zarade sveli smo potrebe svojih porodica na minimum“, rekao je Vukojević.