Državljani Srbije u Dohi: Nemamo odobrenje da sletimo, samo to sprečava povratak

Vesti 22. mar 202008:39 > 08:42
Printscreen

Grupa državljana Srbije nalazi se na aerodromu u Dohi, gde, kako navode, tri dana čekaju informacije o tome da li će i kada moći da se vrate u zemlju.

“Ovde je 42 državljana Srbije, među nama su i stariji ljudi, a nekoliko osoba su hronični bolesnici
(dijabetes, astma) kojima je potrebna terapija. Kompanija Katar nam je izlazila u susret do sinoć, kada su nam rekli da moramo što pre da izađemo sa aerodroma jer kršimo njihov zakon boravkom na aerodromu duže od 24 sata. Pod pritiskom smo od Katara da izađemo, a nemamo gde, jer nas naša zemlja ne prima nazad”, rekao je jedan od putnika Miloš Stanković.

Kako su naveli u poruci N1, ovo je treći dan da čekaju informacije o tome da li će i kada moći da se vrate kući.

Oni su naveli da su u komunikaciji sa ambasadom Srbije u Dohi, međutim, nikako da dobiju neku konkretnu informaciju i da im Katar i ambasada govore da imaju avion na raspolaganju, ali se čeka dozvola iz Srbije da avion sleti u Beograd.

“Apelujemo na nadležne organe u Srbiji da daju potrebnu dozvolu kako bismo se što pre vratili kući. Samo to nas sprečava da se vratimo nazad”, poručili su oni.

Kako navode, očekuje se dolazak još jedne grupe državljana Srbije iz Australije i sa Tajlanda.

Oni su rekli i da su na aerodromu u Dohi dobili obaveštenje da je planiran let za Srbiju sutra u 7.00, ali da nisu imali potvrdu da li će mu biti dozvoljeno sletanje, a sada na ekranima na aerodromu piše i da je i taj let otkazan.

Sve vesti o koronavirusu pratite u Blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.