Krivične prijave protiv šest osoba zbog izolacije i zabrane kretanja

Vesti 19. mar. 202014:54 > 15:03
Podeli:
Izvor: Shutterstock

Policijska uprava u Jagodini saopštila je da je, po nalogu nadležnog tužilaštva, podnela krivične prijave protiv žene iz Jagodine i muškarca iz Svilajnca zbog nepoštovanja rešenja o izolaciji u kućnim uslovima.

Kako se navodi u saopštenju, sumnja se da pedesetogodišnja žena iz okoline Jagodine i četrdesetdevetogodišnji muškarac iz okoline Svilajnca, po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o izolaciji u kućnim uslovima, koje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija.

Protiv njih je podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Nišlije kršile zabranu kretanja

Četvoro Nišlija zatečeno je sinoć na ulici posle 20 časova i protiv njih će biti podnete krivične prijave u redovnom postupku zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saznaje agencije Beta u Osnovnom javnom tužilaštvu (OJT).

„Prijave će biti podnete protiv J.V. (22), A.H.(35) I M.M. koji su zatečeni u Ulici vojvode Gojka, i protiv S.M. (23) koji je zatečen u Ulici Milentija Popovića“, kazali su u OJT.

Kazna za krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za vreme epidemije je novčana ili kazna zatvora do tri godine.  

Sve vesti o koronavirusu pratite u blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.