Otvoren kamp za 500 ljudi u Moroviću

Vesti 19. mar. 202013:28 > 13:36
Podeli:
Izvor: Ministarstvo odbrane

U Moroviću kod Šida je otvoren šatorski kamp za smeštaj državljana Republike Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, a nemaju prijavljeno boravište na teritoriji naše zemlje i za sve ostale putnike za koje lekari na granicama ocene da mogu biti zdravstveni rizik, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i nadležnim sanitarnim službama određuje ko će ulaziti u kamp, u skladu sa procenom lekara.

Naselje šatorskog tipa u Moroviću može da primi do 500 osoba kojima će Vojska Srbije obezbediti zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.

„Molim sve građane da se pridržavaju uputstava, da slušaju nadležne organe i da na taj način zaštite i sebe, ali i sve druge građane“, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin koji je sa načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem obišao kamp.

„Vojska Srbije je uspostavila prihvatni kamp za sve one koji ili nemaju prijavljeno boravište na teritoriji Republike Srbije, a naši su državljani, ili sve one za koje naši lekari na granicama ocene da mogu da postanu zdravstveni rizik“, objasnio je Vulin.

Sve vesti o koronavirusu pratite u blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.