Osnovni sud u Vranju zatvoren nakon što je kod zaposlenog potvrđen koronavirus

Vesti 19. mar. 202012:47 > 12:52
Podeli:
Izvor: Bojana Janjić

Kod jednog od zaposlenih u vranjskom Osnovnom sudu potvrđeno je prisustvo virusa i ta osoba je hospitalizovana u Kliničkom centru Niš, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Kako piše portal Južne vesti, sud je zatvoren i analaziraju se svi sa kojima je zaražena osoba bila u kontaktu.

„Prvi slučaj koronavirusa u Vranju potvrđen je u sredu 63-godišnjem Vranjancu koji je od 5. do 11. marta boravio u Češkoj, a nakon što su se pojavili prvi simptomi i potvrđeno prisustvo virusa, on je transportovan u niški Klinički centar“, rekao je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

Kako je istakao, važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaražani imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe.

„Takođe, izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren“, kaže Milenković.

Na sednici Štaba koja je održana sinoć, odlučeno je da se poveća broj lekara koji će dežurati u kol-centru Zavoda za javno zdravlje Vranje, jer zove veliki broj ljudi, u Zdravstvenom centru se očekuje da stignu zaštitni skafanderi i maske koje šije Jumko, a pojačana je i dezinfekcija svih odeljanja.

Prema podacima iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju, preko 200 građana iz Pčinjskog okruga je u izolaciji i to uglavnom povratnici iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Španije i Francuske.

Sve vesti o koronavirusu pratite u blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.