Poljoprivrednici moraju da traže odobrenje za poljske radove od 20h do 5h

Vesti 18. mar 202015:06 > 15:10
Izvor: N1

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je da je svaki poljoprivredni proizvođač, koji mora da obavlja poljske radove u vreme zabrane kretanja, dužan da podnese zahtev za odobrenje kretanja Upravi za zaštitu bilja.

Kako je precizirano, odobrenje za kretanje je potrebno vlasniku ili korisniku zasada ili druge poljoprivredne površine, u slučaju primene neophodnih agrotehničkih mera, a posebno radi zaštite zasada od mraza, koje obavlja u vreme zabrane kretanja, od 20h do 5 h.

Na sajtu Ministarstva poljoprivrede se navodi da se zahtev za odobrenje kretanja podnosi Upravi za zaštitu bilja na mejl [email protected], odnosno na odgovarajući broj telefona, a prema okrugu za koji se traži dozvola za kretanje.

Kako je precizirano, u prijavi je potrebno navesti ime i prezime lica broj lične karte i adresu koje će se kretati u periodu od 20 h do 5h, broj poljoprivrednog gazdinstva, lokaciju gde će se sprovoditi agrotehničke mere, kao i vreme i dan kada će biti sprovedene mere.

Dozvola kretanja će važiti samo za taj dan u periodu od 20 h do 5 h, a rok za odgovor na podneti zahtev je do 48 časova.

Prijave za Južnobački, Srednjebanatski, Južnobantski, Severnobanatski, Sevrnobački, Zapadnobački i Sremski okrug mogu se podneti na telefone 064 8818449.

Za Grad Beograd, Podunavski, Braničevski, Zaječarski, Borski, Pomoravski, Nišavski, Jablanički, Pčinjski, Toplički i Pirotski okrug poljoprivrednici treba da se jave 064 8818486.

Poljoprivrednici iz Mačvanskog, Moravičkog, Kolubarskog, Zlatiborskog, Rasinskog i Raškog okruga mogu da pozovu 0648818412.