Sedam prijava zbog nepoštovanja samoizolacije, u Zrenjaninu uhapšen ugostitelj

Vesti 18. mar 202013:55 > 17:45
N1

Pripadnici policije u Inđiji i Rumi podneće krivične prijave tužilaštvima protiv tri osobe zbog sumnje da nisu postupile po zdravstvenim propisima za vreme epidemije i da su prekršili samoizolaciju, saopštio je MUP. A zbog nepoštovanja odluke o radnom vremenu uhapšen je jedan Zrenjaninac. Šabačka policija podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca, a policija u Varvarinu protiv jednog jer nisu poštovali meru samoizolacije. Prijava i protiv žene iz Kragujevca.

U saopštenju se navodi da prilikom kontrole na adresi prebivališta, policija nije pronašla tridesetogodišnjaka sa područja Inđije i muškarce starosti 25 i 45 godina sa područja Rume.

Njima je ranije doneta mera samoizolacije u trajanju od 14 i 28 dana, na osnovu Odluke o proglašenju vanrednog stanja.

Policija u Zrenjaninu uhapsila je vlasnika ugostiteljskog objekta G.Z. iz tog grada, jer se nije pridržavao odluke o radnom vremenu do 20 časova.

G.Z. je nastavio rad i nakon tog vremena koje je propisano odlukom.

Uhapšen je po odobrenju Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu i određena mu je mera zadržavanja u trajanju od 48 časova, zbog krivičnog dela nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

Osumnjičeni će u zakonom predviđenom roku biti priveden na saslušanje kod Osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu.

Osnovni javni tužilac Mladen Vujin ukazao je na neophodnost i obavezu poštovanja svih mera, preporuka i propisa kojima se definiše ponašanje svih gradjana tokom trajanja vanrednog stanja, jer će, kako je naveo, u suprotnom svi oni koji ne budu poštovali odluku, biti najstrože sankcionisani. 

Policija u Šapcu podnela je krivičnu prijavu protiv dvojice muškaraca, osumnjičenih da nisu postupali po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, saopštilo je Ministarstvo unutršanjih poslova. Sumnja se da oni po povratku iz inostranstva, nisu poštovali rešenje o samoizolaciji, koje im je na graničnom prelazu uručila sanitarna inspekcija. 

Policija u Varvarinu podneće krivičnu prijavu protiv muškarca (23), jer nije poštovao meru samoizolacije u trajanju od 28 dana, po povratku iz inostranstva. 

Kako je saopšteno, to je šesta krivična prijava koju policija sa područja Rasinskog okruga podnosi nadležnim tužilaštvima zbog kršenja mere samoizolacije, uvedene zbog epidemije korona virusa. 

Sve vesti o koronavirusu pratite u blogu uživo i na posebnoj stranici Koronavirus.