Nove mere u Kikindi – zatvorene skoro sve radnje, dezinfekcija javnih površina

Vesti 17. mar 202017:06 > 17:13
N1

Pokrajinski štab za vanredne situacije izdao je danas naredbu da se zbog šitenje virusa u Kikindi obustavi rad svih ugostiteljskih objekta, svih pijaca, kao i da se zatvore sve trgovinske radnje, osim apoteka i prehrambenih prodavnica. Naređena je dezinfekcija svh javnih površina, i određena izolacija za osobe koje su imale kontakte sa onima koji su smešteni u karantin.

Zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja zaraze virusom COVID 19, Pokrajinski štab za vanredne situacije je, na predlog Instituta za javno zdravlje Vojvodine izdao ovu naredbu Štabu za vanredne situacije u Kikindi.

POVEZANE VESTI

 Sa sednice kojom je predsedavao šef štaba Igor Mirović, kako se navodi u saopštenju, štabu u Kikindi je izdata i naredba da se izvrši dezinfekcija svih javnih površina, zdravstvenih ustanova, autobuske i železničke stanice, a posebno autobusa za međugradski saobraćaj.

Naređeno je i da se svi kontakti osoba koje su već bile u karantinu stavljaju u samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Odlučeno je i da se zabrani prijem novih korisnika u domove za stare i gerontološke centre.

Za potrebe ustanova čiji je osnivač Vojvodina doneta je naredba o rezervisanju pojedinih vrsta roba sa kojima raspolaže Direkcija za robne rezerve Vojvodine, zaključeno je.