DS: Vučićev režim naneo štetu ugledu Srbije

Vesti 06. maj 201510:03 > 10:06
Podeli:
Izvor: N1

Demokratska stranka je zabrinuta zbog procene da režim Aleksandra Vučića neće prestati sa podrškom neformalnim bezbednosnim strukturama u pritisku na institucije, kršenju vladavine prava i ugrožavanju dostignutih rezultata Srbije na polju ljudskih prava, saopšteno je iz te stranke.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je navedeno, DS izražava žaljenje zbog činjenice da je samovoljom neformalnih centara moći u bezbednosnim službama, a uz podršku i znanje vlasti, napravljena šteta ugledu Srbije i izazvana reakcija Visokog komesara UN za ljudska prava, koji je nakon prvih napada na instituciju zaštitnika građana dobio uveravanja Vlade da će pritisci i haranga prema ličnosti biti zaustavljeni i onemogućeni.

„Hajka“ koja se organizovano vodi protiv Zaštitnika građana prikazuje na najbolji način karakter režima Aleksandra Vučića, jer ona pokazuje pritiske i na druge institucije u ovoj zemlji, tužilaštvo i policiju, ocenjuje DS.

Demokratska stranka od Vlade Republike Srbije zahteva prestanak ovakvog ponašanja, a ne, kako je to bilo do sada, još jednu teoriju zavere protiv premijera, navodi se u saopštenju.