DSK: Grenel poručuje da SAD ne mogu da štite Kosovo od neodgovorne vlade

Vesti 10. mar 202020:00 > 20:05
N1/arhiva

Predstavnik Demokratskog saveza Kosova Skender Hiseni koga je imenovao lider te stranke Isa Mustafa da razgovara sa specijalnim američkim izaslanikom za dijalog Beograda i Prištine saopštio je da mu je Ričard Grenel preneo da SAD ne može da zaštiti Kosovo od sebe, odnosno od neodgovornog ponašanja vlade i njenih lidera.

Hiseni je napisao na Fejsbuku da je garantovao Grenelu da DSK nikada neće dozvoliti da se partnerstvo sa Amerikom prekine.

POVEZANE VESTI

„Uverio sam ambasadora Grenela da je za DSK i narod Kosova strateško partnerstvo i posebno prijateljstvo sa SAD sveto i nezamenljivo. DSK nikada neće dozvoliti da se ovo partnerstvo prekine i ostaje posvećena i odlučna da usko koordinira i da se usaglašava sa SAD u svakoj oblasti“, napisao je Hiseni.

Grenelova poruka je glasila da Amerika ne može da nastavi da troši stotine miliona dolara a da Vlada radi protiv interesa građana.

„Amerika ne može da zaštiti Kosovo od sebe, zapravo od neodgovornog ponašanja Vlade i njenih lidera, bila je poruka ambasadora Grenela, koji je dodao da Amerika ne može da nastavi da troši stotine miliona dolara na vojnu i drugu pomoć za projekte u zemlji u kojoj vlada radi protiv interesa svojih građana“, napisao je Hiseni.