RIK proglasio izborne liste Srpske radikalne stranke i SVM

Izbori 2020 09. mar 202018:02 > 18:14
N1

Republička izborna komisija proglasila je izborne liste "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" i "Savez vojvođanskih Mađara - Ištvan Pastor".

Prvi na listi SRS je vođa radikala Vojislav Šešelj, sledi Milorad Mirčić, na trećem mestu je Ljiljana Mihajlović, a na četvrtom sin Vojislava Šešelja Aleksandar Šešelj koji je i do sada bio poslanik.

Na petom mestu je Vjerica Radeta koja je bila poslanica radikala u više mandata, a na šestom Miljan Damjanović. Na osmom je Nemanja Šarović, dok je 11. na listi Petar Jojić koga, uz Vjericu Radetu traži Haški tribunal.

Na listi je i penzionisani general Božidar Delić koji je na 12. mestu.

RIK je prihvatio predlog da se u prošireni sastav ispred radikala izaberu Uroš Kršić i Dragan Trišić kao i da ova lista ima pravo da podnese predlog za predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.

Proglašena lista Saveza vojvođanskih Mađara

RIK je proglasio i izbornu listu Saveza vojvođanskih Mađara- Ištvan Pastor koja je podneta uz 11.658 pravno valjanih izjava birača. 

Članovi RIK prihvatili su predlog da se ovoj listi utvrdi položaj stranke nacionalne manjine, pošto su, kako je rekao predsednik RIK Vladimir Dimitrijević podneli program i izvod iz registra političkih stranaka. 

U ime liste SVM za prošireni sastav RIK izabrani su Marko Nenadić i Bela Butoš, a konstatovano je da i ova lista ima pravo da podnese predlog za predstavnika u prošireni sastav organa za sprovođenje izbora.