Jovanović: Logično da se Vučić testira, Dačić bar tu formalnost obavio

Vesti 09. mar 202008:45 > 08:56
Izvor: N1

Novinarka Jelka Jovanović ocenila je u Novom danu, govoreći o epidemiji koronavirusa u svetu, da se vlast u Srbiji ponaša krajnje neozbiljno. Prema njenom mišljenju, potpuno je logično da se predsednik Vučić bar podvrgne testiranju i da se saopšte rezultati. "Dačić je bar tu formalnost obavio kad se vratio iz Kine, pa je onda mogao da se šali, mada je i to neukusno. Čitav sistem je - ne može nam niko ništa", kaže ona.

Komentarišući aktuelnu situaciju sa epidemijom koronavirusa, Jovanović kaže da joj to deluje „kao i sve ostalo u Srbiji“.

„Očigledno je da je stvar ozbiljna, inače se ne bi svet na taj način ponašao, a u Srbiji mi deluje sve krajnje neozbiljno. Kako će se Srbija ponašati, ako se taj jedan slučaj pretvori u ovih sedam koji su u izolaciji, pa to onda nije sedam, nego i ljudi koji su bili u kontaktu sa njima… Vlast se zaista ponaša krajnje neozbiljno“, kaže ona.

POVEZANE VESTI

Prema njenom mišljenju, potpuno je logično da se predsednik Vučić bar podvrgne testiranju i da se saopšte rezultati.

„Dačić je bar tu formalnost obavio kad se vratio iz Kine, pa je onda mogao da se šali, mada je i to neukusno. Čitav sistem je – ne može nam niko ništa“, kaže ona.

Govoreći o izjavi predsednika da će se testirati, „ako N1 dva puta reprizira film ‘Vladalac'“, Jovanović kaže da ta izjava ukazuje na više stvari.

„Prva je da je njega zaista zaboleo ‘Vladalac’, jer malo, malo pa se vraća na to. Očigledno mu ne prija podsećanje, pa koristi svaku priliku da to na ovaj ili onaj način kaže. On ne treba da bude ostavljen na miru da vodi kampanju, kao što je rekao, jer kampanja nije njegova, nego njegove stranke i koalicionih partnera, a ima ih zaista dovoljno. Ovo nisu predsednički izbori“, kaže ona.

Govoreći o položaju žena, Jovanović kaže da one hoće da se bave politikom, ali da ne dolaze do izražaja, „izuzev ako u svom političkom nastupu ne imitiraju muškarce“, što onda, kako kaže Jovanović, nema svrhe.

Komentarišući situaciju u DS, kaže da joj se čini da je odlukom Zelenovića i Paunovića o izlasku na izbore „privremeno stavljena tačka na ono što je bio proces ujedinjenja“.

U Muzeju knjige otvoren je Salon nobelovki, u kojem će biti predstavljena dela žena koje su dobile Nobelove Nagrade za književnost.

Jovanović kaže da to dobro imati, ali da bi ona više volela da su „one silne naučnice, koje treba da budu članovi SANU, po zaslugama, to i postale“.

„To bi bilo mnogo značajnije od tog salona, ali hajde, neka počne odatle“, rekla je ona.