Protest u Kragujevcu: Bojkot kao sito i rešeto za lažne građanske stranke

Vesti 07. mar 202021:03 > 21:08
Tviter/Milan Nikić

Član organizacionog odbora protesta "Jedan od pet miliona" u Kragujevcu, Nebojša Veljković, izjavio je da je bojkot "sito i rešeto za lažne nacionalne i građanske stranke" i naveo da će oni koji bojkotu predstojeće izbore biti snaga za budućnost.

„Ovi izbori, a naročito ovaj bojkot je jedno sito i rešeto, sav mulj će ostati na rešetkama, sve lažne nacionalne stranke, lažne građanske stranke, svi lažni pojedinci će ostati na tim sitima. A ovo što bude bilo u bojkotu – to će biti jedna snaga za budućnost, vrlo skoru budućnost“, rekao je Veljković na 50. protestu na Đačkom trgu. 

PROČITAJTE I:

Ocenivši da se to potvrđuje već na početku izborne kampanje, on je kao primer ukazao na predsednika kragujevačkog Srpskog pokreta obnove Milana Uroševića koji se, kako tvrdi, od raspisivanja izbora pojavio na dve različite liste – na listi za republičke izbore vladajuće Srpske napredne stranke, kao i na lokalnoj listi bivšeg gradonačelnika Veroljuba Stevanovića. 

Veljković je predložio Vladi Srbije da donese odluku da predsednika Srbije Aleksandra Vučića stavi u karantin „za svaki slučaj“ i da se proveri da li je zaražen ili ne, s obzirom da je bio učesnik konferencije u Vašingtonu gde se pojavilo nekoliko slučajeva zaraženih korona virusom.

Protest je održan u totalnom mraku, jer na Đačkom trgu i oko njega ulična rasveta nije radila. Organizatori su zbog toga „pozdravili“ gradonačelnika Kragujevca Radomira Nikolića koji je mogao, kako su rekli, da bar u duhu predizborne kampanje obezbedi ulično svetlo u centru grada. 

Večerašnji protest bio je u znaku humanitarne akcije prikupljanja novčane pomoći za dečaka Dimitrija (9) koji je nepokretan zbog upale kičmene moždine. Građani koji su došli na protest mogli su da se uključe u akciju kupovinom bedža na kome piše „Građanski otpor“ za 50 dinara.