Sukob aktivista SNS-a i SZS-a na Vidikovačkoj pijaci

Vesti 01. mar. 202016:33 > 16:38
Podeli:
Izvor: Twitter/Bastać Marko

Beogradski odbor Srpske napredne stranke optužio je aktiviste Saveza za Srbiju, predvođene funkcionerom Stranke slobode i pravde (SSP) Markom Bastaćem, da su cepali i otimali stranački materijal članovima i funkcionerima SNS-a na Vidikovačkoj pijaci. SSP je, s druge strane, saopštila da su zapravo naprednjaci pokušali da spreče podelu propagandnog materijala.

Naprednjaci tvrde da su aktivisti Saveza „uz psovke pokušali da izazovu incident“. „Gradski odbor Beograd najoštrije osuđuje huligansko ponašanje đilasovaca i apeluje na sve političke neistomišljenike da prestanu da šire mržnju i napadaju sve koji ne dele njihovo mišljenje, već da počnu da vode civilizovanu političku kampanju i bore se radom i rezultatima, a ne nasiljem i prostačkim uvredama“, stoji u saopštenju SNS-a.

SSP, međutim, u svom saopštenju ističe da se u 21. veku sve snima, a da snimci sa Vidokovačke pijace jasno pokazuju da su članovi SNS-a obučeni u bele jakne pokušali da spreče podelu besplatnih „Novina“ – materijala u kom se, kako se navodi u saopštenju stranke Dragana Đilasa, otkriva koliko je aktuelna gradska vlast predvođena Goranom Vesićem nestručna, bahata i korumpirana.

SSP tvrdi da su aktiviste SNS-a predvodili Vladan Kocić, predesednik opštine Rakovica, Bojan Bogdanović i Mirjana Guteša pomoćnici predsednika opštine, Tomislav Pantelić, Darko Ignjatović, Filip Marjanović, Nebojša Ivanović članovi opštinskog veća.

„Jedini incident se desio kada je Maja Gavrilović, zaposlena u MUP koja je komandovala čitavom akcijom pretila jednoj ženi da će je prijaviti policiji zato što ima svoje mišljenje što je takođe snimljeno. Svi koji godinam lažu narod moraju da shvate da ne mogu ubediti ljude da više veruju njihovim saopštenjima nego sopstvenim očima“, poručuje se u saopštenju SSP-a.