Vučković: DS ima priliku da ispravi odluku o bojkotu izbora

Izbori 2020 27. feb 202010:04 > 10:11
N1

Poslanica Demokratske stranke Nataša Vučković izjavila je za Politiku od četvrtka da bi sednica Glavnog odbora te stranke trebalo da bude održana ovog vikenda ili naredne nedelje kako bi se donele odluke o učešću na aprilskim izborima.

Vučković smatra da bi odluka o izlasku na parlamentarne izbore bila dobra za DS, pod uslovom da se formira jedna proevropska lista srodnih partija.

„Demokratska stranka sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora i, po mom mišljenju, ispravi tu odluku tako što će odlučiti, slično kao Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, da izađe na lokalne izbore“, rekla je Vučković.

„Očekujem da će veliki broj opštinskih odbora, pored Paraćina, podržati ideju da DS učestvuje na lokalnim izborima. Mislim da će biti predlog da se izmeni odluka o učešću na parlamentarnim izborima tako što će DS reći da će učestvovati“, istakla je Vučković.

Ona smatra da bi bila veoma loša odluka za građane Srbije ukoliko bi Glavni odbor DS potvrdio odluku iz septembra i proglasio bojkot kao konačnu opciju.